Fysiotherapie bij enkelklachten

Een enkel is een gewricht dat makkelijk geblesseerd raakt. Een onhandige misstap van een drempel, een uitglijder op het sportveld of u mist de laatste tree van de trap: een paar uur later kleurt uw enkel in alle kleuren van de regenboog.

Oorzaken van enkelklachten

Als uw enkel naar binnen of naar buiten klapt spreken we van een verstuikte (verzwikte) enkel. De enkelband rekt hierbij uit of scheurt zelfs in. Een zwelling en blauwe plek zijn het gevolg, waarbij lopen en staan moeilijk is. Een verstuikte enkel geneest in principe vanzelf, maar bij een onjuiste omgang van de klachten kan de enkel instabiel blijven en een blessure tot gevolg hebben.

enkelklachten

Behandeling van enkelklachten

De eerste stap bij een verstuikte (verzwikte) enkel is: koelen. Vervolgens moet u blijven bewegen, kleine rondjes draaien met uw voet of tenen bevordert de bloedsomloop en zorgt dat de zwelling en blauwe plek sneller afnemen. De eerste dagen de enkel hooghouden vermindert de zwelling. Als u stijfheid of instabiliteit blijft ervaren, neem dan contact met ons op.

Wij geven u de beste voorlichting en het juiste advies. Mocht u om wat voor reden dan ook na verstuiking direct weer op de been moeten zijn, dan kunnen wij uw enkel intapen of voorzien van een brace. Een zorgvuldige opbouw van het lopen en voldoende rust is echter aan te raden.