Fysiotherapie bij hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten en heeft meestal een onschuldige oorzaak. Omdat hersenweefsel gevoelloos is, wordt de oorzaak van de klachten vaak gezocht in nek- en schouderspieren.

Oorzaken van hoofdpijn

De oorzaken van hoofdpijn zijn in te delen in grofweg drie categorieën. De eerste oorzaak is spanningshoofdpijn. Door lange dagen achter uw beeldscherm of een drukke periode op uw werk of privé kunnen hoofdpijnklachten ontstaan. Een andere oorzaak is migraine. Dit ontstaat door het samentrekken en uitzetten van bloedvaten ofwel: kramp in de bloedvaten. Stress of (erfelijke) aanleg zijn een mogelijke oorzaak van migraine. Cervicogene hoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat vanuit de nekspieren.

nekklachten

Behandeling van hoofdpijn

Nadat wij in onze praktijk de oorzaak van uw hoofdpijn hebben bepaald, volgt de juiste behandeling. Voor spanningsgerelateerde klachten bieden wij de juiste ontspanningsoefeningen bieden. Bij cerevicogene hoofdpijn zullen we de oorzaak in de nek lokaliseren en de juiste nekoefeningen of behandeling bieden. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat manuele therapie vaak tot positieve resultaten leidt.