Manueel therapeut Jan van der Ree

In mijn werk vind ik het contact met mensen het meest interessante aspect.

Wat beweegt mensen om hulp te zoeken voor hun gezondheidsprobleem? Welk mechanisme leidt ertoe dat het probleem niet vanzelf overgaat? De vele oorzaken die hieraan ten grondslag liggen, maken het een complex, maar uitdagend beroep. Een negen-tot-vijf mentaliteit past niet bij dit werk. Als behandelaar zal je ook buiten kantooruren mensen de gelegenheid moeten bieden van jouw diensten gebruik te maken.

Gespecialiseerd fysiotherapeut in manuele therapie

Fysiotherapeut J. van der Ree

In 1978 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Na anderhalf jaar in een verpleeghuis en reactiveringscentrum te hebben gewerkt, ben ik actief geworden in de eerstelijnszorg. Tijdens dit werk viel me op dat veel problematiek ontstaat in de wervelkolom. Om dit goed te kunnen behandelen volgde ik in 1987 de specialisatie tot manueel therapeut aan de SOMT. Hiermee was de honger naar kennis nog niet gestild en ik volgde de cursussen voor behandeling van RSI (tegenwoordig CANS genoemd), Lymfoedeem, aspecifieke rug- en schouderklachten en cursussen bij het NPI om me te bekwamen in wetenschappelijk onderzoek.

In 2008 rondde ik de professional master manuele therapie af naar aanleiding van het vernieuwde beroepscompetentieprofiel. Ik vind het belangrijk en een beroepsmatige verplichting om als fysiotherapeut bij- en nascholingscursussen te blijven volgen. Het lifelong learning traject van de SOMT en NPI biedt mij deze mogelijkheden. Naast de zorg voor onze patiënten, houden wij ons ook bezig met het begeleiden van stagiaires. Het werken met jonge mensen en ze op weg helpen in het vak geeft een extra dimensie aan het werk.