Fysiotherapeut José van der Geest

Het is belangrijk het kind weer te laten genieten van beweging en spel.

Waarom heeft iemand klachten of bewegingsproblemen en wat is er voor nodig om tot een oplossing van die klachten of problemen te komen?

Waarom heeft een kind problemen met zijn of haar motorische ontwikkeling of prikkelervaring? Wat is er voor nodig om een kind optimaal te laten functioneren? Deze vragen beantwoorden, is de grote uitdaging in mijn werk.

Algemeen Fysiotherapeut en specialisaties

Fysiotherapeut J. van der Geest

Na mijn afstuderen als algemeen fysiotherapeut in 1982 heb ik in verschillende praktijken gewerkt en heb op deze manier kunnen ontdekken welke werkvelden binnen de fysiotherapie mijn aandacht in het bijzonder trekken. In 1988 heb ik me bij mijn collega’s Lijbert van Driel en Jan van der Ree gevestigd in Oud-Beijerland.

Ik heb diverse opleidingen gevolgd; o.a. sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, ontspanningstherapie en opleidingen voor het begeleiden van kinderen.

Kinderfysiotherapie

Sinds 1999 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut en ben tevens gespecialiseerd in sensorische informatie verwerkingsproblemen.

De uitdaging voor mij binnen mijn werkgebied is te achterhalen waarom iemand klachten of bewegingsproblemen heeft en wat er voor nodig is om tot een mogelijke oplossing van die klachten of problemen te komen. Voor kinderen geldt hierbij specifiek: waarom heeft het kind problemen met zijn/haar motorische ontwikkeling en/of prikkelverwerking? In de behandeling is het voor mij belangrijk om het kind weer meer te laten genieten van beweging en spel.

De combinatie van het behandelen van volwassenen en kinderen geeft mij grote voldoening en biedt mij voldoende uitdaging waardoor ik het beroep “fysiotherapie” graag blijf uitoefenen.

Bij- en nascholing vind ik plezierig om te volgen: ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en met collega’s discussiëren over de effectiviteit van behandelingen.