Fysiotherapie bij kaakklachten

De onderkaak en schedel zijn zeer nauw met elkaar verbonden en daarom kunnen er diverse klachten ontstaan met een probleem aan de kaak als oorzaak. Knappende kaakgewrichten, tandenknarsen, oorpijn, hoofdpijn, uitstralende pijn naar het halsgebied, duizeligheid, vermoeide of gespannen kauwspieren en pijn tijdens kauwen, gapen en praten. Als u een van deze klachten of een combinatie ervan ervaart, neem dan direct contact met ons op.

Oorzaken van kaakklachten

De onderkaak zit aan de schedel vast met het linker en rechter kaakgewricht. Als de verbinding tussen schedel en kaak uit balans raakt, kan er een veelheid aan klachten ontstaan. Deze disbalans kan veroorzaakt worden door spanning op een dieper niveau. Uw fysiotherapeut kan u vertellen hoe we dit kunnen verhelpen.  

kaakklachten

Behandeling van kaakklachten

Omdat veel kaakklachten ontstaan door overbelasting of spanning, is masseren een goed middel om de spanning van de kaak te halen. Onze specialisten op het gebied van manuele therapie helpen u graag van de klachten af. Ook kan de fysiotherapeut u ontspanningsoefeningen aanleren die helpen uw kaak juist en ontspannen te gebruiken.