Sportblessurebehandeling

Sportrevalidatie is een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie. Het behandelen, trainen en begeleiden van sporters of mensen die verantwoord willen sporten staat centraal. De fysiotherapeut kan u op de juiste wijze terugbrengen naar uw oude sportniveau of u begeleiden bij verantwoord beginnen met, bijvoorbeeld hardlopen, zodat u de minste kans loopt op blessures. 

Wat is een sportblessurebehandeling?

Door de grote verschillen is iedere behandeling anders. Wij passen de doelstelling aan op de sport die u beoefent. We maken eerst een adequate analyse van uw motoriek, bijvoorbeeld door een loopanalyse of een sprong- en landingsanalyse. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen kunnen in de behandeling aan bod komen. Bij de behandeling van sportblessures gaan we in de meeste gevallen uit van oefentherapie.

Wij behandelen niet alleen topsporters, maar ook recreanten. Heeft u nog nooit of lang niet gesport of wilt u een nieuwe sport beoefenen? Dan kunnen we samen een haalbaar en verantwoord trainingsschema opstellen om veilig en blessurevrij te sporten.

Binnen en buiten onze praktijk wordt er met specialistische vakgenoten samengewerkt om tot het gewenste resultaat te komen.

sportblessures