Fysio Oud-Beijerland

Manuele therapie in Oud-Beijerland

Een verkeerde lichaamshouding kan pijnklachten tot gevolg hebben. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van uw houding en het optimaliseren van bewegingsvrijheid. Manuele therapie gaat uit van een aantal technieken die in de gewrichten worden toegepast. Manuele therapie is vaak erg effectief, de patiënt merkt direct verbetering. De bewegingsvrijheid in gewrichten wordt verbeterd en de pijn neemt af. Ook voor manuele therapie kunt u terecht bij de specialisten van Fysio Oud-Beijerland.

Wat doet een manueel therapeut?


Naast de behandeling in onze praktijk bestaat het behandelprogramma van een manueel therapeut uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut heeft na zijn opleiding fysiotherapie een specialisatie in manuele therapie gedaan. Een manueel therapeut heeft gerichte kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en met name de wervelkolom. Hiermee kunnen bepaalde klachten nog gerichter en effectiever worden aangepakt. Neem contact op met Fysio Oud-Beijerland en maak een afspraak om te zien of manuele therapie ook de oplossing is voor uw klachten.

Geschiedenis van manuele therapie

In de klassieke oudheid werd rugpijn behandeld met bepaalde grip- en massagetechnieken. Hippocrates beschreef in aanvulling op de traumatische dislocaties ook lichte verschuivingen en vermeldde hoe ze moesten worden gecorrigeerd. In de VS was de zogenaamde ‘bonesetting’ in de 18e eeuw heel gewoon. Sinds de 19e eeuw werd manuele therapie geïntroduceerd in verschillende vormen en onder verschillende namen in Europa. 

Vandaag de dag is manuele therapie een populaire behandelmethode voor klachten die niet effectief met reguliere fysiotherapie te behandelen zijn. Onze specialisten vertellen u graag meer over manuele therapie en over wat het voor uw klachten kan betekenen. Maak een afspraak om uw klachten te bespreken en krijg een op maat gemaakt behandelplan om zo snel mogelijk weer pijnvrij te kunnen bewegen. 

MAAK EEN AFSPRAAK