Fysio Oud-Beijerland

Mulligantechniek in Oud-Beijerland

Het Mulliganconcept combineert het corrigeren van een verkeerde rustpositie in een gewricht met een door de cliënt zelfstandig uit te voeren beweging (Mobilization With Movement). Deze techniek kan worden toegepast op verschillende klachten. De specialisten van Fysio Oud-Beijerland informeren u graag.

Wat is de Mulligantechniek?


Mulligan heeft voor de perifere gewrichten en de wervelkolom een nieuw onderzoeks- en behandelsysteem ontwikkeld. De behandeling is veilig en effectief en 100% pijnvrij. Het grote voordeel is dat de cliënt zelf de controle houdt over de beweging en het bewegingsverloop. De behandeling heeft direct resultaat en is dus controleerbaar en meetbaar. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een langdurend en/of blijvend effect is. Mulligan technieken zijn ook zeer geschikt wanneer andere vormen te pijnlijk en/of niet uitvoerbaar zijn.

Geschiedenis van de Mulligantechniek

Op zoek naar innovatieve behandelingsopties voor patiënten met musculoskeletale problemen, ontwikkelde Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan zijn concept dat naar hem werd vernoemd in de vroege jaren 1980. Brian Mulligan begon te experimenteren met het gebruik van traditionele (passieve) handmatige behandelingstechnieken die niet succesvol waren bij een patiënt met klachten aan de vinger. Omdat de patiënt een bewegingsafhankelijk probleem vertoonde, combineerde hij een passieve glijbeweging in het aangedane vingergewricht met deze voorheen pijnlijk beperkte actieve beweging van de patiënt. Het onmiddellijke succes, een significante pijnvrije verbetering van de beweging, gaf Mulligan het idee om deze nieuwe benadering te testen bij andere klachten en patiënten, ook op de ledematen en de wervelkolom - met een spectaculair succes. Hij noemde deze nieuwe behandelmethode "Mobilisatie met Beweging" of kortweg: "MWM".

MAAK EEN AFSPRAAK