Fysio Oud-Beijerland

Ontspanningstherapie in Oud-Beijerland

Dagelijks komt u in situaties waarbij u uw spieren bewust of onbewust aanspant. Als u langdurig onder hoge druk staat of gespannen bent, kan dit problemen in lichaamshouding veroorzaken. Een consequent gespannen houding achter uw computer kan al een keur aan klachten opleveren. Voorkom en verminder deze klachten met de kundige therapeuten van Fysio Oud-Beijerland.

NEEM CONTACT OP

Wat is ontspanningstherapie?


Ontspanningstherapie is een vorm van oefentherapie. De fysiotherapeut leert u tijdens de behandelingen oefeningen en technieken die helpen bij het leren ontspannen. Deze technieken kunt u toepassen in het dagelijks leven zodat u beter in staat bent om te herkennen wanneer u een gespannen houding aanneemt en dit actief te verminderen en te automatiseren.

Een ontspanningstherapie kan ook een bijdrage leveren aan een meer ontspannen gevoel in het algemeen. De ontspanningstherapie bestaat ademhalingsoefeningen en/of ontspanningstechnieken volgens Jacobson of andere vormen.

Hoe reageert mijn lichaam op stress?

Stress beïnvloed mensen. Stress beïnvloed spieren. Hierbij worden de bloedcirculatie van de huid evenals de geleidbaarheid gemeten door transpiratie en spierspanning met wetenschappelijke methoden.

Autogene training is eenvoudig te leren en stelt u in staat om u "af te sluiten" en "innerlijke rust" te vinden. Dit zorgt voor een diep herstel, sereniteit in stressvolle situaties, vermindering van angst en betere zelfbeheersing. 

De spierontspanning volgens Jacobson is een geweldige manier om de bloeddruk, hartslag en ademhalingsfrequentie in een diepe staat van ontspanning te brengen en te kalmeren. De oefeningen laten u gemakkelijk zien hoe u milde en actieve onwillekeurige lichaamsreacties (ademhaling, hartslag, transpiratie of bloedsomloop) kunt beïnvloeden. Dit maakt duidelijk dat u in geen geval bent "overgeleverd" aan uw lichaamsreacties, maar u altijd kunt ingrijpen om uzelf te reguleren. Deze procedure is bijzonder effectief gebleken bij hoofdpijn en migraine, spierspanningen en stoornissen in de bloedsomloop van de handen.

MAAK EEN AFSPRAAK