Fysio Oud-Beijerland

Sportblessurebehandeling in Oud-Beijerland

Sportrevalidatie is een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie. Het behandelen, trainen en begeleiden van sporters of mensen die verantwoord willen sporten staat centraal. De fysiotherapeuten van Fysio Oud-Beijerland kunnen u op de juiste wijze terugbrengen naar uw oude sportniveau of u begeleiden bij verantwoord beginnen met bijvoorbeeld hardlopen, zodat u de minste kans loopt op blessures.

Wat is een sportblessurebehandeling?


Fysio Oud-Beijerland past de behandelingen aan op uw doelstelling en op de sport die u beoefent. We maken eerst een duidelijke analyse van uw motoriek, bijvoorbeeld door een loopanalyse of een sprong- en landingsanalyse. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen kunnen in de behandeling aan bod komen. Bij de behandeling van sportblessures gaan we in de meeste gevallen uit van oefentherapie.

Wij behandelen vooral individuele sporters op verschillende niveaus. Heeft u niet gesport of wilt u een nieuwe sport beoefenen? Dan kunnen we samen een haalbaar en verantwoord trainingsschema opstellen om veilig en blessurevrij te sporten. U kunt bij ons ook terecht als u net begint met sporten.


Binnen en buiten onze praktijk wordt er met specialistische vakgenoten samengewerkt om tot het gewenste resultaat te komen. 

De sport- en podotherapeut behandelt voetproblemen

Voorkomen is beter dan behandelen. Gelukkig kunt u veel blessures gemakkelijk voorkomen. De therapeuten bij Fysio Oud-Beijerland adviseren u om aandacht aan de volgende dingen te besteden:

  • Kies de juiste trainingsopbouw en vergeet de warming-up niet.
  • Draag geschikte schoenen en kleding. Dit is per sport verschillend.
  • Bescherming als helm, polsbeschermers of brace zijn bij veel sporten echt nodig.
  • Versterk uw spieren en doe oefeningen waar u baat bij heeft.
  • Doe een cooling-down na het sporten.
  • Let op uw gezondheid.
MAAK EEN AFSPRAAK