Fysio Oud-Beijerland

Samen in beweging

Fysio Oud-Beijerland behandelt uw bewegingsklachten

Een lichte pijn in de onderrug, een tinteling in uw vingertoppen: het kunnen allemaal signalen zijn dat er iets mis is in het bewegingsapparaat. Als het lichaam niet naar behoren functioneert, neem dan direct contact op met onze praktijk zodat wij u verder kunnen helpen

NEEM CONTACT OP

Er valt een last van uw schouders

Wij helpen u met elke soort bewegingsklacht. Voor elk lichaamsdeel en elke vorm van klacht is er een gepaste behandeling.

Fysiotherapie bij nekklachten

Een stijve nek of spierpijn in de nek is een veelvoorkomende klacht. Om dit te verhelpen hanteren wij verschillende technieken. Als u te lang blijft doorlopen met nekklachten kunnen ze pijn veroorzaken door het gehele bovenlijf.

Oorzaken van een stijve nek


Een stijve nek kan verschillende oorzaken hebben. Verkeerd liggen, een onverwachte beweging of een verkeerde lichaamshouding kan resulteren in acute of langdurige klachten. Een stijve nek kan gepaard gaan met uitstralingspijn naar armen of schouderbladen. Als de oorzaak een verkeerde lichaamshouding betreft, leren wij u oefeningen aan die de houding corrigeren.

Behandeling van nekklachten

Naargelang de oorzaak van een stijve nek kunnen wij u een passende behandeling bieden. Dit kan uiteenlopen van lichaamshouding corrigerende oefeningen voor thuis tot het masseren en losmaken van vastzittende spieren. Doordat onze fysiotherapeuten gespecialiseerd zijn in manuele therapie kunnen wij in onze praktijk veel voor u doen door handmatige behandelingen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij schouderklachten

De schouder is een zeer klachten- en blessuregevoelig gewricht. Het is het meest bewegelijke gewricht van uw lichaam. Pijn in de schouder ontstaat door een plotselinge beweging, maar ook vaak door een geleidelijke overbelasting na het langdurig herhalen van dezelfde of een verkeerde beweging. Dit kan irritatie en zelfs een ontsteking in de schouder veroorzaken.

Oorzaken van schouderklachten


Overbelasting door repeterende beweging is een veelvoorkomende oorzaak van schouderklachten. U kunt hierbij denken aan het verven van een muur of het beoefenen van een sport als tennis, squash of judo.


Een andere oorzaak kan een peesontsteking of scheur van de pees zijn. In dit geval is er een probleem met de verbinding tussen bot en spier van de schouder.


Een slijmbeursontsteking is ook een vaak geziene oorzaak. Een ontstoken slijmbeurs zorgt voor pijn en een verminderde soepele beweging van het schoudergewricht.


Een frozen shoulder of stijve schouder zorgt voor problemen met de bewegingsruimte van uw schouder. De schouder voelt pijnlijk en stijf aan en verhindert de meest eenvoudige bewegingen.

Door een plotselinge of hevige beweging kan uw schouder uit de kom raken.

Fysiotherapie bij hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten en heeft meestal een onschuldige oorzaak. Omdat hersenweefsel gevoelloos is, wordt de oorzaak van de klachten vaak gezocht in nek- en schouderspieren.

Oorzaken van hoofdpijn


De oorzaken van hoofdpijn zijn in te delen in grofweg drie categorieën. De eerste oorzaak is spanningshoofdpijn. Door lange dagen achter uw beeldscherm of een drukke periode op uw werk of privé kunnen hoofdpijnklachten ontstaan. Een andere oorzaak is migraine. Dit ontstaat door het samentrekken en uitzetten van bloedvaten ofwel: kramp in de bloedvaten. Stress of (erfelijke) aanleg zijn een mogelijke oorzaak van migraine. Cervicogene hoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat vanuit de nekspieren.

Behandeling van hoofdpijn

Nadat wij in onze praktijk de oorzaak van uw hoofdpijn hebben bepaald, volgt de juiste behandeling. Voor spanningsgerelateerde klachten bieden wij de juiste ontspanningsoefeningen. Bij cervicogene hoofdpijn zullen we de oorzaak in de nek lokaliseren en de juiste oefeningen of behandeling bieden. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat manuele therapie vaak tot positieve resultaten leidt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij een tenniselleboog

Een tenniselleboog of tennisarm is een pijnlijke en chronische prikkelingstoestand in de arm. De term is ontstaan omdat het een veelvoorkomende klacht is bij tennissers. Helaas komt het ook veel voor bij mensen die nog nooit een tennisbal hebben aangeraakt. Bij een tennisarm is de aanhechting van de onderarmspieren aan de elleboog geïrriteerd.

Oorzaken van een tenniselleboog


Een tenniselleboog kan ontstaan na overbelasting door intensieve beweging zonder een goede opwarming, bijvoorbeeld tennissen. De lichtere variant komt veel voor door met uw pols steeds dezelfde beweging te maken. Dit kan gebeuren bij computerwerk, schilderwerk, vioolspelen of schroeven indraaien. Beide varianten kunnen hardnekkig zijn en maanden duren om te genezen.

Behandeling van een tenniselleboog

Een tenniselleboog is goed te behandelen, maar u moet de tijd nemen om te herstellen. In sommige gevallen gaat het vanzelf over. Om dit proces te versnellen is het aan te raden contact met ons op te nemen zodat we u de juiste behandeling of oefeningen kunnen aanleren.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij rugklachten

Tachtig procent van alle mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met lage rugpijn. Rugpijn komt in allerlei vormen: van onschuldige klachten tot een hernia of artrose. Afhankelijk van de duur van de klachten en of deze plotseling of geleidelijk opkomen, is het raadzaam om contact met Fysio Oud-Beijerland op te nemen.

Oorzaken van rugklachten


De oorzaak van rugklachten is soms onduidelijk. Bij hevige pijn is dit beter te achterhalen. Soms is er geen duidelijke oorzaak en spreken we over aspecifieke rugklachten. In sommige gevallen ligt er een hernia of artrose aan ten grondslag. Lage rugpijn is pijn in de onderrug die kan uitstralen naar de billen of de benen. Als u een verkeerde beweging maakt kan de pijn ‘in de rug schieten’.

Behandeling van rugklachten

Pijnklachten kunnen geleidelijk op komen zetten, dan kan een systematisch verkeerde lichaamshouding de oorzaak zijn. Er zijn echter tal van mogelijke oorzaken voor rugklachten. Om te kunnen vaststellen wat de directe oorzaak is en hoe dat te verhelpen, neemt u contact met ons op.

Manuele therapie is een goede techniek om de oorzaak van rugpijn op te sporen en te verhelpen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij heupklachten

Het heupgewricht is een kogelgewricht. Een kogelgewricht bestaat uit een kom en een kop. Het gewricht heeft meerdere bewegingsrichtingen en is daarom gevoelig voor uiteenlopende klachten. Fysio Oud-Beijerland helpt u graag weer op de been.

Oorzaken van heupklachten


Slijtage ontstaat wanneer het kraakbeen tussen de kop en de kom ruw wordt. Bewegen wordt dan pijnlijk. We noemen dit proces van slijtage ook wel artrose. Een veelvoorkomende heupklacht bij zwangere vrouwen is bekkeninstabiliteit. De pijn zit meestal bij het schaambeen en in de onderrug. Bekkeninstabiliteit kan ontstaan tijdens de zwangerschap, na de bevalling of als gevolg van een ongeval of sportblessure. Bij alle gevallen is de oorzaak van de instabiliteit meestal het oprekken van de banden van het bekken. De sacro-illiacaal gewrichten (SI-gewrichten) vormen de verbinding tussen de rug en de benen. SI-gewrichten kunnen overbelast of ontstoken zijn. De rugpijn kan gepaard gaan met uitstralingsklachten tot in de billen of benen. Meestal zit de pijn aan één kant. Door zwaar tillen of een val kunnen de gewrichten overbelast raken.

Behandeling van heupklachten

Het grootste deel van de heupklachten is goed te behandelen met beweging. Uw fysiotherapeut kan samen met u een bewegingsschema opstellen en een plan maken zodat u de juiste balans kunt vinden tussen rust en beweging.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij knieklachten

Knieklachten ontstaan vaak door overbelasting of door een trauma door bijvoorbeeld sport of een ongeluk. Ook kan er sprake zijn van arthitis of artrose. Jongeren kunnen last krijgen van RPCP klachten, een zeurderige pijn rondom de knieschijf. Vaak is fysiotherapeutische begeleiding zinvol om tot een zo optimaal mogelijke functioneren te komen, ook post-operatief. Fysio Oud-Beijerland  helpt u graag weer op de been.

Oorzaken van knieklachten


Een van de bekendste oorzaken van knieklachten zijn gescheurde of verrekte kruisbanden. Een andere oorzaak is artrose. Het kraakbeen in de knie is in dit geval op een of meerdere plekken in de knie versleten. Artrose in de knie komt meestal op latere leeftijd voor. Het kan ook zijn dat u moet revalideren na een knieoperatie. Ook hiervoor kunt u terecht bij Fysio Oud-Beijerland.

Fysiotherapie bij enkelklachten

De meest bekende oorzaak van enkelklachten is een verzwikking of distorsie. Door een misstap of een verkeerde landing kan de enkel dik en/of blauw worden. Daarnaast komen tal van andere klachten aan de voet voor. De fysiotherapeuten van Fysio Oud-Beijerland zijn goed opgeleid om de klacht te analyseren en te beoordelen wat de eventuele juiste behandelstrategie zal zijn.

Oorzaken van enkelklachten


Als uw enkel naar binnen of naar buiten klapt spreken we van een verstuikte (verzwikte) enkel. De enkelband rekt hierbij uit of scheurt zelfs in. Een zwelling en blauwe plek zijn het gevolg, waarbij lopen en staan moeilijk is. Een verstuikte enkel geneest in principe vanzelf, maar bij een onjuiste omgang met de klachten kan de enkel instabiel blijven en een blessure tot gevolg hebben.

Behandeling van enkelklachten

De eerste stap bij een verstuikte (verzwikte) enkel is koelen. Vervolgens moet u blijven bewegen: kleine rondjes draaien met uw voet of tenen bevordert de bloedsomloop en zorgt dat de zwelling en blauwe plek sneller afnemen. De eerste dagen de enkel hooghouden vermindert de zwelling. Als u stijfheid of instabiliteit blijft ervaren, neem dan contact met ons op.

Wij geven u de beste voorlichting en het juiste advies. Mocht u om wat voor reden dan ook na verstuiking direct weer op de been moeten zijn, dan kunnen wij uw enkel intapen of voorzien van een brace. Een zorgvuldige opbouw van het lopen en voldoende rust is echter aan te raden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie bij kaakklachten

De onderkaak en schedel zijn zeer nauw met elkaar verbonden en daarom kunnen er diverse klachten ontstaan met een probleem aan de kaak als oorzaak. Knappende kaakgewrichten, tandenknarsen, oorpijn, hoofdpijn, uitstralende pijn naar het halsgebied, duizeligheid, vermoeide of gespannen kauwspieren en pijn tijdens kauwen, gapen en praten. Als u een van deze klachten of een combinatie ervan ervaart, neem dan direct contact met Fysio Oud-Beijerland op.

Oorzaken van kaakklachten


De onderkaak zit aan de schedel vast met het linker en rechter kaakgewricht. Als de verbinding tussen schedel en kaak uit balans raakt, kan er een veelheid aan klachten ontstaan. Deze disbalans kan veroorzaakt worden door spanning op een dieper niveau. Uw fysiotherapeut bij Fysio Oud-Beijerland kan u vertellen hoe we dit kunnen verhelpen.

Behandeling van kaakklachten

Omdat veel kaakklachten ontstaan door overbelasting of spanning, is masseren een goed middel om de spanning van de kaak te halen. Onze specialisten op het gebied van manuele therapie helpen u graag van de klachten af. Ook kan de fysiotherapeut u ontspanningsoefeningen aanleren die helpen uw kaak juist en ontspannen te gebruiken.

MAAK EEN AFSPRAAK