Fysio Oud-Beijerland

Samen in beweging

Het team van Fysio Oud-Beijerland

Als u lichamelijke klachten heeft is het belangrijk dat u wordt behandeld door iemand die u op uw gemak stelt en kennis van zaken heeft. Onze fysiotherapeuten zijn professioneel en brengen, voor de behandeling start, door middel van een intake uw klachten in kaart. U heeft geen doorverwijzing nodig en kunt direct bij ons terecht (DTF - Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Fysiotherapeuten met kennis van zaken

De titel van fysiotherapeut is een beschermd beroep. Om deze titel te mogen voeren moet men de vierjarige hbo-opleiding tot fysiotherapeut hebben afgerond. Al onze fysiotherapeuten hebben deze achtergrond. Als fysiotherapeut is het belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en constant bij te scholen. Onze mensen zijn gespecialiseerd in een of meerdere deelvakgebieden en volgen jaarlijks bijscholingscursussen.

ONZE BEHANDELINGEN

Fysiotherapeut Jan van der Ree

In mijn werk vind ik het contact met mensen het meest interessante aspect.

Wat beweegt mensen om hulp te zoeken voor hun gezondheidsprobleem? Welk mechanisme leidt ertoe dat het probleem niet vanzelf overgaat? De vele oorzaken die hieraan ten grondslag liggen, maken het een complex, maar uitdagend beroep. Een negen-tot-vijfmentaliteit past niet bij dit werk. Ook buiten kantooruren moeten mensen met hun klachten terecht kunnen bij de fysiotherapeut.

Fysiotherapeut, tevens gespecialiseerd in manuele therapie en Mulligan technieken

In 1978 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Na anderhalf jaar in een verpleeghuis en reactiveringscentrum te hebben gewerkt, ben ik actief geworden in de eerstelijnszorg. Tijdens dit werk viel het me op dat veel problematiek ontstaat in de wervelkolom. Om dit goed te kunnen behandelen volgde ik in 1987 de specialisatie tot manueel therapeut aan de SOMT. Hiermee was de honger naar kennis nog niet gestild, waarna ik cursussen ging volgen voor de behandeling van RSI (tegenwoordig CANS genoemd), lymfoedeem, aspecifieke rug- en schouderklachten en cursussen bij het NPI om me te bekwamen in wetenschappelijk onderzoek.


In 2008 rondde ik de professional master manuele therapie af naar aanleiding van het vernieuwde beroepscompetentieprofiel. Ik vind het belangrijk en een beroepsmatige verplichting om als fysiotherapeut bij- en nascholingscursussen te blijven volgen. Het lifelong learning traject van de SOMT en NPI biedt mij deze mogelijkheden. Naast de zorg voor onze patiënten, houden wij ons ook bezig met het begeleiden van stagiaires. Het werken met jonge mensen en ze op weg helpen in het vak geeft een extra dimensie aan het werk.

Fysiotherapeut Lijbert van Driel

“Volledig herstel is voor mij business as usual.”

Werken op meerdere locaties vergt een goede planning en een goede communicatie. De werkplek van Fysio Oud-Beijerland is verdeeld over 3 plaatsen: Goudswaard, Piershil en Oud-Beijerland. Gelukkig is hij vanuit zijn vakgebied gewend om zijn aandacht goed te verdelen. Zijn specialiteit is namelijk multidisciplinair werken en multicausaliteit (het behandelen van mensen met meerdere klachten tegelijk). De individuele begeleiding en een specifieke hulpvraag van de patiënt hebben zijn voorkeur.

Fysiotherapeut, tevens gespecialiseerd in manuele therapie

Nadat ik in 1976 ben afgestudeerd aan de Academie voor fysiotherapie in Rotterdam en mijn dienstplicht te hebben vervuld, ben ik in 1978 gaan werken in de 2e lijn. Verpleeghuis “De Egmontshof”, tegenwoordig onderdeel van Zorgwaard, werd mijn werkplek. Multidisciplinair werken bij en met multicausaliteit (meerdere klachten tegelijk) had mijn volle aandacht. Hiervandaan komt ook mijn extra interesse voor 2e-lijnsaandoeningen (CVA, MS, Parkinson, etc). Toch trok ook de 1e lijn, waarin de cliënten meer een toekomstbeeld hebben en volledig herstel meer business as usual is. Tegenwoordig is mijn werkplek verdeeld over 2 praktijken, te weten Piershil en Oud-Beijerland. Werken op meerdere locaties vergt een goede planning en goede communicatiemogelijkheden. Door de moderne telefonie hoeft de cliënt toch maar 1 nummer te kiezen (0186 - 61 80 84) om te allen tijde contact te maken.


Behalve fysiotherapie heb ik mijn opleiding tot manueel therapeut afgerond in 1990, waarna de upgrading tot master volgde in 2009. In mijn werk heeft met name de individuele begeleiding van de cliënt met zijn of haar specifieke hulpvraag mijn voorkeur.

Fysiotherapeut José van der Geest

“Het is belangrijk het kind weer te laten genieten van beweging en spel.”

Waarom heeft iemand klachten of bewegingsproblemen en wat is ervoor nodig om tot een oplossing van die klachten of problemen te komen? 

Waarom heeft een kind problemen met zijn of haar motorische ontwikkeling of prikkelervaring? Wat is ervoor nodig om een kind optimaal te laten functioneren? Deze vragen beantwoorden, is de grote uitdaging in haar werk.

Fysiotherapeut, tevens gespecialiseerd in kinderfysiotherapie en Mulligan technieken

José van der geest fysio oud-beijerland

Na mijn afstuderen als algemeen fysiotherapeut in 1982 heb ik in verschillende praktijken gewerkt en heb op deze manier kunnen ontdekken welke werkvelden binnen de fysiotherapie mijn aandacht in het bijzonder trekken. In 1988 heb ik me bij mijn collega’s Lijbert van Driel en Jan van der Ree gevestigd in Oud-Beijerland.

Ik heb diverse opleidingen gevolgd; o.a. sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, ontspanningstherapie en opleidingen voor het begeleiden van kinderen. Tevens heb ik de opleiding Mulligan technieken gevolgd.


Kinderfysiotherapie

Sinds 1999 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in sensorische informatieverwerkingsproblemen.
De uitdaging voor mij is om te achterhalen waarom iemand klachten of bewegingsproblemen heeft en wat ervoor nodig is om tot een mogelijke oplossing van die klachten of problemen te komen. Voor kinderen geldt hierbij specifiek: waarom heeft het kind problemen met zijn/haar motorische ontwikkeling en/of prikkelverwerking? In de behandeling is het voor mij belangrijk om het kind weer meer te laten genieten van beweging en spel.
De combinatie van het behandelen van volwassenen en kinderen geeft mij grote voldoening en biedt mij voldoende uitdaging waardoor ik het beroep “fysiotherapie” graag blijf uitoefenen.
Bij- en nascholing vind ik plezierig om te volgen: ik wil graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en met collega’s discussiëren over de effectiviteit van behandelingen.